В света над 12,8 милиона души са се заразили с СOVID 19 по данни на  на

...
В света над 12,8 милиона души са се заразили с СOVID 19 по данни на  на
Коментари Харесай

Тръмп сложи маска след рекорден брой заразени в САЩ

В света над 12,8 милиона души са се заразили с СOVID 19 по данни на  на уеб страницата Worldometers.info от 12 юли. За цялото време на пандемията са починали малко над 567 хиляди души, а съвсем 7,5 милиона са се възстановили — това значи, че смъртността от ковид  за света като цяло е 4.42 %.

В най-тежко наранена страна - Съединените щати, в събота са регистрирани 66 528 нови случа я , оповестява Агенция Франс Прес. Това е връх за едно денонощие, съгласно данни на университета Джонс Хопкинс. В страната са регистрирани общо 3 422 073 инфектирани, сочат последните данни на университета. Смъртните случаи са 137 403, като са регистрирани в допълнение още 760 умряли.

Вчера президентът Доналд Тръмп носеше маска при посещаване на ранени военни и здравни служащи от първа линия в битката с ковид в Националния военно-медицински център  Бетесда, Мериленд, 11 юли 2020 година

Сред петте страни с максимален брой инфектирани, към този момент са страни от 4 континента - Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Русия и Перу. Съединените щати водят в черната статистика за изгубилите борбата с вируса, следвани от Бразилия със 71 492 умряли и Англия с 44 798.  

Ако обаче погледнем броя на смъртните случаи на глава от популацията, картината е много по-различна. По този индикатор първите осем от десетте най-пострадали страни са в Европа . Води Сан Марино с 42 умряли, само че при население от 34 000, това е равнозначно на смъртност 1239 на 1 милион. Следват Белгия, Андора, Англия, Испания, Италия, Швеция и Франция. Десятката приключва със Съединени американски щати и Чили. 

В Хонконг регистрират увеличение на заразността на вируса . Професор Габриел Леунг, декан на Медицинската школа в Университета в Хонконг, съобщи, че вследствие разновидност на ДНК новият  щам на вируса усилва степента на зараза с 30 %, оповестява South China Morning Post. Според експерта един притежател на вируса може да болести четирима души.   " Това е началото на трайна всеобща болест, каквато не сме виждали до момента ", предизвести той. Няма обаче доказателства, че вирусът е станал по-смъртоносен. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР